woensdag 29 augustus 2007

Vertel het vooral voort!


Op de website van de Antwerpse Kempen kan je vanalles doen:

- gratis kleurplaten downloaden voor je kinderen of neefjes/nichtjes
- een e-card sturen met Kempense groetjes
- in het gastenboek schrijven hoe tof je de site wel vindt
- alles opzoeken over dingen die je wil gaan doen in de Antwerpse Kempen; wandelen, fietsen, zwemmen, noem maar op!

Surfen maarrr!

donderdag 23 augustus 2007

Filmtip: Little Miss Sunshine


Nou ja, dus gewoon, een tip voor een film.

O ja en ik wil haar rode botjes!

dinsdag 21 augustus 2007

Heerlijk..

Vroeger, toen ik voor mijn verjaardag nog mocht kiezen wat ik wou eten, koos ik bijna altijd “veldsla met crèpkessaus”: heerlijke armemensenkost. Het was eigenlijk gewoon veldsla met gekookte aardappeltjes en spekjes in een azijnsausje.

Nu kan ik elke dag kiezen wat ik wil eten, dus gisteren heb ik nog eens de hedendaagse variant van deze overheerlijke maaltijd gemaakt. Zoals ik het graag heb: afwasbesparend en snel klaar!

Nodig:
Veldsla (eventueel gemengd met wat rucola)
Spekjes (gerookt)
Zoete aardappelen
Pijnboompitten
Balsamico-azijn van goeie kwaliteit
Zwarte peper uit de molen

Doen:
Schil de zoete aardappelen, snij ze in blokjes of schijfjes, kook ze (niet te plat) en giet af.
Was ondertussen de veldsla (of rucola) en laat uitlekken. Doe de sla in een kom en giet er wat balsamico-azijn en zwarte peper over. Goed mengen.
Rooster de pijnboompitjes kort in een pan (zonder olie) en zet opzij.
Doe olijfolie in dezelfde pan en bak er de spekjes in. Haal ze met een schuimspaan uit de pan als ze klaar zijn, en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de zoete aardappelen nog eventjes op, op een hoog vuur.

Nu kan je zelf zoveel sla, spekjes, pijnboompitjes en zoete aardappelen opscheppen als je wil (in mijn geval is dat heel veel van alles ;). Doe er nog een goeie scheut balsamico-azijn over en… hmm…!


Met dank aan den Jamie en An!

zondag 19 augustus 2007

Tadaaaah!!



Mijn allereerste zelfgemaakte knuffel, met een beetje inspiratie geleend bij de foto hieronder!

vrijdag 17 augustus 2007

Link en tijd tekort


Mensenlief, als ik deze website zie, dan vrees ik dat ik minstens een jaar loopbaanonderbreking moet nemen om de (leuke!) kriebels die ik hiervan krijg de vrije loop te laten!

Een cursus snit en naad volgen, leuke stofjes opsnorren, vilt kopen, kalenders maken, ... Dat moet toch een zalige bezigheid zijn?

Ik durf gewoon niet op de links, laat staan op de links bij de links, klikken!

Toch nog een paar links voor jonge ouders of baby-bezoekers (voor cadeautjes): Kleine Zebra en Simply Colors.

En nu moet ik effe nadenken waar ik eerst aan ga beginnen ;)

maandag 13 augustus 2007

Voor al uw feesten en partijen







The Naughty Nipple Collective draait ten dans! Zelfs zonder hoofdtelefoon en met maar de helft van onze cd-voorraad maken wij van elk feest een festijn.

Boek ons vandaag nog!

dinsdag 7 augustus 2007

Qué?!

Vandaag in de Gazet:

'Naar winkel wandelen schadelijker voor milieu dan auto nemen'

Wandelen heeft een groter aandeel in de opwarming van de aarde dan autorijden." Dat zegt specialist Chris Goodall te hebben berekend.

Voor de productie van voedsel is tegenwoordig zoveel energie nodig, dat er meer koolstof wordt uitgestoten om een mens van genoeg calorieën te voorzien om naar de winkel te wandelen dan een auto uitstoot op dezelfde afstand.
"Het klimaat zou er profijt van hebben als mensen beweging zouden vermijden en minder zouden eten."

“Een auto 4,8 km laten rijden, zorgt voor zo'n 0.9 kg aan koolstof-uitstoot. Als je zou wandelen, zou dit zo'n 180 calorieën kosten. Daarvoor heb je 100 gram vlees voor nodig, wat resulteert in 3,6 kg uitstoot (voor de productie), oftewel 4 keer zoveel als wanneer je de auto neemt."
"Minder eten en energie sparen door de wagen te nemen zou beter zijn," aldus Goodall.

Andere manieren om energie te sparen: "Koop niets uit de supermarkt en niets dat van ver moet komen."
Zo zouden papieren boodschappentassen slechter zijn voor het milieu dan plastieken tassen omdat er meer energie voor nodig is om ze te maken en te transporteren.

maandag 6 augustus 2007

Loop (iets sneller) naar de pomp

Alles wat met auto(rijden) te maken heeft, daar krijg ik een beetje de zenuwen van.
Na het rondsjezen met een klein automatiekske in Canada, waar de wegen breed zijn en de tegenliggers bijna nihil, moet ik zeggen dat er al véél verbeterd is, maar geef mij toch maar de fiets.

Als ik dan nog niet genoeg kriebels heb omdat ik ergens naartoe moet rijden waar ik de weg niet ken en ik moet dan ook nog eens gaan tanken, vind ik het al helemaal niet meer leuk. Meestal sta ik te ver van de pomp, of aan de verkeerde pomp, of ik val stil vlak voor de pomp. Ja, mij kan je al van ver herkennen in een tankstation.

Maar sinds Canada gaat alles beter, dus ik reed gisteren gezwind naar het tankstation bij ons om de hoek. Netjes geparkeerd vlak aan de juiste pomp. Rustig naar de bancontact-automaat (die iets verder weg, aan een andere pomp stond) gestapt, juiste pompnummer ingegeven, kaart niet ingeslikt, alles ging perfect. Oef. Ik stap terug naar mijn pomp, de juiste pomp, hoera hoera.

Staat er een Pool te tanken aan mijn pomp, aan de andere kant! Eerst had ik het nog niet door, maar gelukkig kreeg ik snel in de mot dat die Pool mij deftig in 't zak aan zetten was! Ik zette mijn stoerste gezicht op en zei "hela, seg, gij zijt wel me mijn 'dinges' aan 't tanken he!!"

Doet die kerel of hij uit de lucht komt gevallen.
"Oh, ja, oei, ik zal tot tien.. of nee tot twintig euro tanken en dan betaal ik u gewoon".
- "Zeker?" vraag ik "hebt gij wel geld bij?"
"Jaja, geen probleem" zegt Poolmans.

Ja tarara dacht ik. Slimme Sarah wordt hier een beetje beduveld waar ze bij staat. Dus ik probeerde alvast de nummerplaat te onthouden en de man zijn gezicht te definiëren (voor die robotfoto, weet je wel).

Maar hij tankte netjes tot juist op 20 euro (waarom lukt mij dat nooit? damn die centjes!) en gaf me een twintigje. Ik hoop dat het een echt is.

O ja, de rit viel trouwens reuze mee. Ik ben maar één keer verkeerd gereden!